petak, 28. kolovoza 2015.

Osnovan SKISO „Breza 304“

Predsjednik Hasan Blažević, trener Munib Huskanović.

Rješenjem Ministarstva za pravosuđe Zeničko-dobojskog kantona, u Brezi je 1. jula osnovan Sportski klub invalida sjedeće odbojke (SKISO) „Breza 304“, za čijeg je predsjednika izabran Hasan Blažević. – Vrijednosti bavljenja sportom osoba s invaliditetom najbolje ilustruje činjenica da se najveći broj ovakvih osoba tokom trenažnog procesa i takmičarske sezone, uopće ne osjeća invalidom – naveo je Blažević. 



Munib Huskanović, trener u Klubu, podsjetio je da je programom rada postavljen cilj koji bi, prije svega, trebao biti omasovljenje zbog poražavajućih podataka o postotku invalidnih osoba uključenih u sistemski proces bavljenja sportom u Bosni i Hercegovini. Svoj doprinos radu SKISO „Breza 304“ dat će i nekoliko mladih igrača. – Gdje postoje primjeri učestvovanja  mladih s invaliditetom u sportu rezultati su pozitivni – dodao je Huskanović.  Pomoćni trener je Sabahudin Bulbulušić, a sekretar Tarik Smailbegović. 

Prvi zvanični nastup Brezani će upisati 5. septembra, na međunarodnom turniru u Donjem Vakufu u sklopu manifestacije „Dani općine Gornji Vakuf-Uskoplje“. 


Nema komentara:

Objavi komentar