nedjelja, 6. rujna 2015.

OSVRT NA IV MEĐUNARODNI TURNIR U SJEDEĆOJ ODBOJCI „OPEN 2015 GORNJI VAKUF/USKOPLJE“



Gornji Vakuf/Uskoplje 05.09.2015. godine bio je domaćin IV Međunarodnog turnira u sjedećeoj odbojci na kojem su učestvovale ekipe iz R Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ekipa OKI „Novska“ je gost iz R Hrvatske dok su iz Bosne i Hercegovine nastipile sljedeće ekipe: SID „Igman“ iz Hadžića, OKI „Vitez“ iz Viteza, SIOK „Vogošća“ iz Vogošće, SKISO „Breza 304“ iz Breze i ekipa domaćin SKISO „Sloga“ Gornji Vakuf/Uskoplje.

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe:

GRUPA – A
  1. SKISO „ SLOGA“
  2. OKI „NOVSKA“ R HRVATSKA
  3. SKISO „BREZA 304“

GRUPA – B
  1. SID „IGMAN“
  2. SIOK  „VOGOŠĆA“ 
  3. OKI „VITEZ“ 



Turnir su otvorile ekipa domaćina i SKISO „Breza 304“ . Očekivano ekipa SKISO "Sloga" je slavila rezultatom 2 : 0. Ovo je ujedno bila prva zvanična utakmica našeg kluba. Poslije ove utakmice nastavilo se igrati po grupama.


U grupi B najuspješnija je bila ekipa SID „Igman“ koja je ostvarila 2 pobjede u grupi i igrala je utakmicu za prvo mjesto. Drugo mjesto u grupi B zauzela je ekipa OKI „Vitez“ koji su imali 1 jednu pobjedu i jedan poraz, dok je treće mjesto zauzela ekipa iz Vogošće sa 2 izgubljene utakmice.





U grupi A domaćin je osim pobjede nad SKISO „Breza 304“ ostvario pobjedu i nad ekipom iz R Hrvatske OKI „Novska“. Sa dvije pobjede u grupi domaćin je igrao i finalnu utakmicu sa pobjednikom iz grupe B. U drugoj utakmici Grupe A, SKISO „Breza 304“ ostvario je prvu zvaničnu pobjedu sa rezultatom 2 : 0 nad ekipm OKI „Novska“ i tako ostvario pravo da se igra utakmicu za treće mjesto na turniru.

U utakmici za 3 mjesto sastali su se OKI „Vitez“ i SKISO „Breza 304“. Naša ekipa je ostavrila i drugu pobjedu na turniru rezultatom 2 : 0  i tako zauzela 3 mjesto na turniru.



U finalnoj utakmici igrali su ekipe SID „Igman“ i SKISO „Sloga“. Očekivano pobjedu je slavila ekipa domaćin rezultatom 3 : 0 i na taj način bili ukupni pobjednici IV Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci „OPEN 2015 GORNJI VAKUF/USKOPLJE“ .


Sudijski par koji je dobro radio svoj posao i vodio sve utakmice turnira bio je: Džemalija Ismo , Čosić Indir.

Ovom prilikom čestitamo domačinima na dobroj organizaciji turnira, lijepom druženju sa prijateljima, na fer i sportskom takmičenju i da još mnogo ostavre uspjeha u nardnim takmičenjima.

Sportski pozdravi od SKISO „Breza 304“

 

Nema komentara:

Objavi komentar