ponedjeljak, 5. listopada 2015.

Historijska pobjeda za SKISO „Breza 304“



U okviru I kola Druge lige sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine, u nedjelju, 04.10.2015. godine, u Brezi je gostovala ekipa „ 26 August“ iz Mramora. Utakmica se igrala u fiskulturnoj sali MSŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ u Brezi sa početkom u 14 sati.

 Gostujuća ekipa je došla u Brezu po cijeli plijen, pošto je ekipi iz Breze ovo prva utakmica u takmičarskoj sezoni 2015/2016 godine, ponadali su se da bi mogli ostvariti pobjedu i odnijeti 3 boda u Mramor. Međutim, brezanska ekipa se pokazala kao tvrd orah i nije dozvolila iznenađenje prvog kola te je ostvarila prvu pobjedu rezultatom 3 : 0 i osvojila prva 3 boda.

 Rezultat po setovima se kretao 25 : 15, 25 : 21, 25 : 18. Za ekipu SKISO „Breza 304“ su nastupali: Šišić Nusret, Šabić Aldin, Šabić Šaban, Blažević Hasan, Nebić Amel, Huskanović Munib, Silajdžić Zakir, Omerhodžić Hadis, Blažević Selim - kapiten, Smailbegović Tarik i Ajanović Almedin. Trener ekipe: Huskanović Munib.

Treba istaći da je sudijski par Jasmin Mahmić i Orhan Delibašić dobro vodio utakmicu.

Koristimo priliku da se zahvalimo gostujućoj ekipi iz Mramora na odigravanju fer i korektne utakmice, te im želimo više uspjeha u narednim utakmicama.  

Nema komentara:

Objavi komentar