četvrtak, 5. svibnja 2016.

8. Tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci

3. maj „Dan otpora općine Breza“ – Plana 2016.


     Organizacioni odbor za obilježavanje 3. maja „Dana otpora općine Breza“ povjerio je SKISO „Breza 304“ organizaciju 8-og po redu turnira u sjedećoj odbojci koji je održan u utorak 03.maja 2016. godine u sportskoj Sali srednjih škola u Brezi. Ovaj datum je uvršten u kalendar bitnih datuma za općinu Breza i Zeničko-dobojski kanton, a obilježava se u povodu pogibije prvih pripadnika ARBiH na području općine Breza.

     Na ovaj turnir, pozvane su ekipe iz susjednih općina Ilijaša, Vogošće i Kaknja koji su dali veliki doprinos u odbrani našeg grada u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu '92 – '95 godine.

      Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe: OKI „Breza“ i kombinovana ekipa iz Ilijaša i Vogošće prva grupa, dok su u drugoj grupi igrali: SKISO „Breza 304“ i OKI „Kakanj '92“.

     Prvi susret između ekipa OKI Breze i kombinovane ekipe iz Ilijaša i Vogošće završen je pobjedom ekipe OKI Breza rezultatom 2 : 0 po setovima 25 : 23 i 25 : 19 u kojoj je ekipa iz Breze pokazala više želje za pobjedom i sa ovom pobjedom se plasirala u finalnu utakmicu u kojoj je očekivala pobjednika grupe B, a tamo su se sastale ekipe SKISO „Breza 304“ i OKI „Kakanj '92“. Rezultat ovog susreta je bio 2 : 0 za ekipu domaćina , a po setovima rezultat je bio 25 : 21 i 25 : 21. 

U utakmici za treće mjesto sastali su se OKI „Kakanj '92“ i kombinovana ekipa iz Ilijaša i Vogošće, a u ovoj utakmici više je pokazala ekipa iz Kakanj te pobijedila rezultatom 2 : 0 , po setovima 25 : 21 i 25 : 18 i sa ovom pobjedom osvojila treće mjesto na turniru. 
     U finalnoj utakmici sastale su se dvije ekipe iz Breze: OKI „Breza“ i SKISO „Breza 304“ te odigrale jednu fer i sportsku utakmicu u kojoj je pobjedu ostvarila ekipa OKI „Breza“ rezultatom 2 : 1 i na taj način postala pobjednik 8. Tradicionalnog turnira u sjedećoj odbojci, dok je ekipa SKISO „Breza 304“ osvojila drugo mjesto.






     Sve utakmice na ovom turniru sudio je Tabaković Adis i ovom prilikom mu se zahvaljujemo na odličnom suđenju.

Takođe, na kraju želimo da se zahvalimo svim učesnicima na turniru i što su se odazvali na naš poziv kako bi zajedno obilježili ovaj značajan datum za općinu Breza.

Nema komentara:

Objavi komentar