četvrtak, 22. veljače 2018.

Članovi Uprave SKISO "Breza 304" u radnoj posjeti ministru za boračka pitanja Fahrudinu Čolakoviću

Fahrudin Čolaković, ministar za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), u srijedu (21.02.2018. godine) je u cilju uspostavljanja još boljih odnosa, ugostio članove i rukovodioce Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke (SKISO) "Breza 304". 

Zakir Silajdžić, Tarik Smailbegović, Hasan Blažević i Mirnes Sirotanović su Čolakovića informisali o naporima koje rukovodstvo najmlađeg kluba sjedeće odbojke u ZDK ulaže kako bi se ratnim vojnim invalidima i osobama s invaliditetom u slobodno vrijeme omogućilo učešće u sportskim aktivnostima. 

Na prijemu su se, razmijenile i pozitivne riječi o dosadašnjim iskustvima kolektiva iz Breza, koji se trenutno takmiči u Prvoj ligi sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine, ali i poteškoćama s kojima su se, na putu do postizanja odličnih rezultata, suočavali brezanski odbojkaši. "Velika nam je čast posjetiti ministra Čolakovića i zahvaljujem se na lijepom dočeku kao i svemu što ovo Ministarstvo čini kako bi pripadnicima boračke populacije i članovima njihovih porodica pomoglo u liječenju, stambenom zbrinjavanju, dobijanju stipendija, provođenju projekata samozapošljavanja i bavljenju sportom", rekao je Hasan Blažević, predsjednik SKISO "Breza 304". 

Čolaković je pohvalio aktivnosti brezanskog prvoligaša i izrazio spremnost na zajedničku saradnju, čiji bi krajnji rezultat bio omogućavanje što većem broju ratnih vojnih invalida uključenost u bavljenje sportom. "Promoviranje sporta preko sportskih aktivnosti osnovni su motivi ulaganja u sport ratnih vojnih invalida i osoba s invaliditetom za svaku sredinu", naglasio je Čolaković.

Nema komentara:

Objavi komentar