srijeda, 31. srpnja 2019.

Prijem u Vladi ZDK za igrače i članove Upravnog odbora SKISO "Breza 304"


Premijer u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić i ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković organizirali su prijem za igrače i članove Upravnog odbora (UO) Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke (SKISO) "Breza 304" koji su nakon odigrane izuzetne sezone u Prvoj ligi BiH osigurali plasman u Premijer ligu BiH. 





Delegaciju kluba iz Breze činili su odbojkaši Hasan Blažević, Tarik Smailbegović, Nusret Šišić, Ibrahim Hasanspahić, Šaban Šabić, članovi UO Nedžad Škrgić i Zakir Silajdžić. 


- Prvog jula 2019. godine obilježili smo četvrti rođendan SKISO “Breza 304”. Za četiri godine, iz najnižeg ranga, uspjeli smo ostvariti plasman u Premijer ligu BiH, u društvo deset najboljih bh. ekipa, gdje ćemo se sa još tri ekipe iz ZDK - Zenicom, Čelikom i Zavidovićima, takmičiti u ovom elitnom rangu. Uspjeh kluba nije samo uspjeh sportista koji su ostavljali srce na terenu, nego brojnih organizacija, institucija i pojedinaca koji su sve vrijeme davali podršku našem kolektivu. Ovaj prijem i posjeta Vladi ZDK znak su zahvalnosti premijeru Ganiću, Ministarstvu za boračka pitanja, kao i Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport te kompletnoj Vladi na razumijevanju i povjerenju, što nam je u velikoj mjeri omogućilo da postignemo dobre takmičarske rezultate. U ovoj godini planiramo i odlazak na kvalitetne pripreme van granica države, kako bismo u oktobru pokušali napraviti još veće pomake u igri. Već tri godine u Brezi uspješno organizujemo turnir u sjedećoj odbojci povodom Dana šehida. Prvi turnir, kao tadašnji direktor BH Telecoma, otvorenim je proglasio aktuelni premijer Mirza Ganić, kome je pripala čast da otvori i ovogodišnji turnir – rekao je Hasan Blažević, predsjednik SKISO “Breza 304”. 

Članovi uprave i igrači su izrazili zahvalnost Vladi ZDK i resornim ministarstvima koji u kontinuitetu podržavaju rad kluba. Čestitajući plasman u viši rang takmičenja, premijer Ganić je najavio kontinuiranu podrške Vlade, kako klubu iz Breze tako i ostalim sportskim kolektivima u ZDK, navodeći kao jedan od glavnih ciljeva afirmaciju i uključivanje ove populacije u aktivniji društveni život. 

- Veoma mi je drago što ste ušli u veći rang takmičenja. To je pokazatelj da se sjedećom odbojkom ne bavite samo rekreativno već da postoji sportski duh i zavidan kvalitet. Očekujemo da nas u premijerligaškom takmičenju uspješno predstavljate – naglasio je premijer Ganić. 













Ministar Čolaković je istaknuo da su rezultati brezanskog kluba potvrda opravdanosti ulaganja u rehabilitaciju ljudi koji su stekli invaliditet boreći se za svoju državu, naglasivši kako se uvijek rado odaziva pozivima na turnire koje organizuje navedena populacija. 

– Svjestan sam koliko je ovim ljudima, bez obzira na njihovu invalidnost, stalo da pokažu svoje mogućnosti, ali i da zainteresuje druge da se pridruže sličnim sportskim takmičenjima – dodao je ministar Čolaković. Prijemu je prisustvovao i Mirnes Burkić, savjetnik premijera ZDK.






Foto galerija: https://www.facebook.com/groups/108621912803536/permalink/941085249557194/ 

Nema komentara:

Objavi komentar